Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-08@12:18:46 GMT

زنان 16 درصد مبتلایان به ایدز را تشکیل می‌دهند

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۲۱۱۱۳

زنان همچون سال گذشته 16 درصد از مبتلایان شناسایی‌شده به ایدز را تشکیل می‌دهند؛ این در شرایطی است که براساس تخمین‌ها زنان 35 درصد از این مبتلایان هستند که نشان می‌دهد زنان مبتلا کمتر از مردان مبتلا شناسایی شده‌اند.

به گزارش «بهداشت نیوز» در جدیدترین آمار مبتلایان به ایدز 34 هزار و 949 نفر مبتلا به ایدز شناسایی شده که از این تعداد 84 درصد مرد و 16 درصد زن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین 53 درصد از این تعداد بین 21 تا 35 سال قرار دارند و از کل افراد شناسایی‌شده 9477 نفر فوت شده‌اند. براساس گفته‌های پروین افسرکازرونی، رییس اداره ایدز وزارت بهداشت تا اول فروردین سال 96، تخمین زده می‌شود که 66 هزار و 359 نفر در کشور مبتلا به ایدز باشند.

زنان کمتر شناسایی شده‌اند
آخرین آماری که پیش از این ارایه شده بود، مربوط به شهریورماه سال گذشته است که بر این اساس تا پایان شهریور سال 95، 33 هزار و 227 نفر از مبتلایان در کشور ثبت و گزارش شده بود که 84 درصد مرد و 16 درصد زن بودند. همچنین تخمین زده می‌شد که بیش از 75 هزار مبتلا به ایدز درکشور وجود داشته باشد که از این تعداد 64.5 درصد مرد و 35.5 درصد زن هستند.

براساس این اطلاعات تخمینی، تعداد زنان شناسایی‌شده، کمتر از مردان است؛ به‌طوری‌که در حال حاضر 16 درصد افراد شناسایی‌شده زن هستند. چرایی این موضوع باید مورد بررسی قرار گیرد؛ چراکه عدم‌ آگاهی زنان از ابتلای خود به این بیماری، احتمال ابتلای کودک را نیز به دنبال دارد. با آگاهی در مورد چرایی شناسایی کمتر زنان، می‌توان راهکارهایی برای بهبود این وضعیت ارایه کرد.

شناسایی افراد جدید و کاهش عدد تخمینی مبتلایان
اطلاعات بالا نشان می‌دهد که طی 6‌ماهه دوم سال گذشته 1722 فرد مبتلا شناسایی شده‌اند. همچنین در برآوردهای تخمینی شاهد کاهش رقم تخمینی مبتلایان کشور هستیم. به‌طوری‌که پیش از این احتمال وجود 75 هزار مبتلا داده می‌شد اما در آمار جدید تخمین زده می‌شود که 66 هزار و 359 نفر در کشور مبتلا به ایدز باشند.

افزایش راه انتقال جنسی و کاهش راه انتقال اعتیاد تزریقی
همچنین صحبت‌های کازرونی درباره راه‌های انتقال ویروس ایدز به افراد شناسایی‌شده تا اول فروردین سال ۹۶ نشان می‌دهد که 66.3 درصد در اثر استفاده از سرنگ مشترک و از طریق اعتیاد تزریقی مبتلا شده‌اند. 19.3 درصد از طریق رابطه جنسی، 1.5 درصد از طریق مادر به کودک و ۷ دهم درصد بر اثر خون و فرآوردهای خونی مبتلا شده‌اند که البته راه انتقال از طریق فرآورده‌های خونی در سال‌های اخیر به شدت کاهش یافته است.

البته آمارهای مبتلایان به ایدز در ماه‌های ابتدایی سال ۹۶ نیز نشان می‌دهد که مبتلایان از ابتدای سال جاری تاکنون شامل۳۰ درصد زن و ۷۰ درصد مرد هستند. ۳۹ درصد از این افراد از طریق اعتیاد تزریقی، ۴۱ درصد از طریق رابطه جنسی و ۳ درصد از طریق مادر به کودک مبتلا شده‌اند.

اطلاعات مطرح‌شده در سال گذشته نیز نشان می‌دهد 67.8 درصد افراد از طریق اعتیاد تزریقی، 18.5 درصد از طریق رفتارهای جنسی پرخطر و 2 درصد هم از مادر به کودک بوده است.

آمارها از تغییرات جزیی خبر می‌‌دهند؛ تا جایی‌که کازرونی سال گذشته مطرح کرد درصد زنان مبتلا به ایدز در کشور در حال افزایش است. مطالعات در این زمینه نشان‌دهنده افزایش راه انتقال جنسی و کاهش راه انتقال اعتیاد تزریقی است.

کودکان زیر 15 سال عموماً از طریق مادر مبتلا می‌شوند
به گفته کازرونی همچنین مبتلایان به ایدز در سنین زیر ۱۵ سال ۳۷ درصد در کشور تخمین زده شده‌اند و از این تعداد نیز ۸۸ درصد به دوره مراقبت رفتند و ۹۸ درصد از افرادی که به دوره مراقبت رفتند در حال دریافت دارو هستند. همچنین در عمده کودکان زیر ۱۵ سال، بیماری از طریق مادر مبتلا که اطلاعی از وضعیت خود نداشته، منتقل شده است. تا شهریورماه سال 95 نیز بیشترین موارد ابتلا به این بیماری در سنین 21 تا 35 سالگی بود.

وضعیت شناسایی و درمان
گفته‌های رییس اداره ایدز حاکی از آن است که در حال حاضر 26 هزار و 699 نفر از افراد زنده مبتلا به ایدز شناسایی شده‌اند. در حقیقت ۳۴ درصد مبتلایان شناسایی شده‌اند و بیش از ۶۰ درصد افراد مبتلا به ایدز هنوز از بیماریشان اطلاعی ندارند. از این تعداد در یک سال اخیر ۱۲ هزار و ۳۶۰ نفر به مراکز مشاوره مراجعت کرده‌ و تحت مراقبت و درمان قرار گرفته‌اند. همچنین از تعداد افرادی که به مراکز مشاوره مراجعه می‌کنند ۹ هزار و ۸۸۰ نفر تحت درمان دارویی ضدویروس هستند. به دلیل عدم آگاهی، بیش از ۶۰ درصد افراد مبتلا به ایدز هنوز از بیماری خود اطلاعی ندارند.

وضعیت اهداف بین‌المللی 909090
یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های وزارت بهداشت برای مهار ایدز اهداف بین‌المللی 909090 است؛ به معنای اینکه 90درصد مبتلایان شناسایی شوند. 90 درصد افراد شناسایی‌شده، تحت درمان قرار بگیرند و حجم ویروس در بدن 90 درصد افراد تحت درمان به کنترل درآید تا جایی که قابلیت انتقال به دیگران را نداشته باشد.

به گفته رییس اداره ایدز وزارت بهداشت از ۳۴ درصد مبتلایان به ایدز که شناسایی شده‌اند، ۵۰ درصد به برنامه‌های مراقبت درمان وصل شده‌اند. ۸۲ درصد از افرادی که به برنامه‌های مراقبت وصل شده‌اند، تحت مراقبت‌های درمانی و دارویی قرار گرفته‌اند. براساس چهارمین برنامه استراتژیک در راستای رسیدن به اهداف 909090، بخش مراقبت درمان برای اجرای این طرح آماده شده و پزشکان، پرستاران و مشاوران برای این منظور آموزش دیده‌ و مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری راه‌اندازی شده است. درست است که HIV مانند برخی از بیماری‌ها درمان قطعی ندارد، اما وقتی درمان دارویی برای فرد مبتلا به ایدز آغاز می‌شود، نه تنها سیستم ایمنی فرد تقویت می‌شود، بلکه باعث می‌شود فرد یک طول عمر معمولی داشته باشد. همچنین حجم ویروس در بدن او کاهش پیدا کرده و قابلیت انتقال را از دست می‌دهد.

بازنگری در دستورالعمل درمانی بیماری ایدز
همچنین کازرونی از بازنگری در دستورالعمل درمانی بیماری ایدز خبر داده است. گفته‌های او نشان می‌دهد که در گذشته همه افرادی که بیماری‌شان به‌طور قطع تشخیص داده می‌شد، دارو دریافت نمی‌کردند و افراد واجد شرایط برای دریافت دارو انتخاب می‌شدند، اما در حال حاضر وقتی بیماری فردی تشیخص داده شد، تحت مشاوره قرار می‌گیرد تا پایبندی به درمان داشته باشد و درمان دارویی را نیز همزمان آغاز می‌کنیم.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۲۱۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود لکنت زبان در مبتلایان به اختلال گفتاری با استفاده از ویدئو

بیژن شفیعی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص طرح تحقیقاتی با عنوان تأثیر ارائه ویدئو کلیپ در روش(RET) بر بهبود طول و محتوای گفته‌ها در بیماران زبان پریشی ناروان اظهار کرد: ۲۱ مبتلا به ضایعه مغزی که دچار لکنت زبان و فراموشی واژگان شده اند در بیمارستان کاشانی تحت درمان با استفاده از ویدئو کلیپ‌های آموزشی قرار گرفتند.

وی افزود: در این تحقیق به مدت ۱۲ جلسه برای این دست از بیماران ویدئو کلیپ پخش شد که پس از این دوره به بهبود مشکل ایجاد شده در آنها منجر شد.

محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: این روش تحقیقی روی مبتلایان ۴۰ سال به بالا انجام گرفت. باید دانست هرچه سن ابتلاء به ضایعه مغزی و فراموشی واژگان کمتر از ۴۰ سال باشد بهبودی کامل بیشتر مشاهده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در این تحقیق یادآوری کلمات به روش تداعی ذهنی در بافت تصویری (ویدئو کلیپ) صورت گرفت که این روش در کشورهای دیگر نیز آزمایش شده و در حوزه درمان مورد استفاده بوده است.

شفیعی در پاسخ به این سوال که آیا نتایج این تحقیق در بهبود بیماران آلزایمر نیز مؤثر خواهد بود، گفت: بررسی در این زمینه صورت نگرفته است و پژوهش حاضر صرفاً برای بیمارانی است که علت اختلال گفتاری آنها ضایعات مغزی بوده است.

این محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان داشت: مبتلایان به ضایعه مغزی فراموشی واژگان کلمات، به دلیل فراموشی بسیاری از کلمات مورد نیاز گفتگوهای روزمره، به مرور از روابط اجتماعی خود دست کشیده و خود را در حاشیه قرار می‌دهند

کد خبر 6100441

دیگر خبرها

  • بهبود لکنت زبان در مبتلایان به اختلال گفتاری با استفاده از ویدئو
  • تشکیل زنجیره انسانی مردم کرمان در حمایت از طرح نور پلیس
  • شناسایی حدودسه هزار و ۸۰۰ بیمار خاص و صعب‌العلاج
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • «پل طبیعت» امشب قرمز رنگ می‌شود
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است